Apartmani Vodice
 
Pretraga smještaja
Od
Do
Odaberite tip smještaja:
Last minute

Vodice

Grad Vodice već je godinama jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Dalmaciji. Osim po velikom broju turista i ponudi privatnog smještaja, Vodice su poznate u po svojoj turističkoj i gastronomskoj ponudi, te ljubaznom domaćem stanovništvu.

Lokacija

Vodice su udaljene od Šibenika svega 10 km. Šibenik je inače središte Šibensko kninske županije, sa prekrasnom starom jezgrom. Zračna luka u Splitu udaljena je 80km, a u Zadru 60km. Najbliži otoci Vodicama su Prvić, Tijat, Logorun, te nacionalni parkovi Kornati i Krka. Doputovati do Vodica možete na različite načine.

Stanovništvo

Danas Vodice broje oko 10.000 stanovnika, a ljeti taj broj višestruko veći.
Povijesni arheološki nalazi pokazuju da su Vodice još u doba Rimljana bile naseljeno mjesto. Ostaci starih kamenih građevina srednjovjekovnog grada s uskim, malim ulicama i danas daju Vodicama izuzetan izgled. Riječ «Vodice» ustvari znači izvor pitke vode, jer su još u tim davnim vremenima vodu transportirali brodovima u druga jadranska mjesta, te otuda potiče i naziv mjesta Vodice. No povijest Vodica daleko je veća, kao i sama događanja unutar Vodica za vrijeme praznika.

Turizam

Od prijašnje zemljoradnje, danas se stanovnici Vodica uglavnom bave turizmom, vinogradarstvom i maslinarstvom. Poznata su vodička vina i maslinovo ulje s kojima se ponose. Mediteranska klima je pogodna za grožđe i maslinovo ulje, te su i danas polja oko Vodica puna maslinika i vinograda.

Uspoređujući se sa drugim gradovima uz more, gotovo nigdje nema toliko života kao u Vodicama. Travnjaci, povrtnjaci, balkoni i parkovi u Vodicama su uređeni i čisti, te Vodice zbog toga nazivaju i gradom cvijeća.

Danas Vodice imaju ambulantu opće prakse, stomatološku ambulantu, veterinarsku stanicu, ljekarnu, poštanski ured, nekoliko banaka, benzinsku crpku te turistički ured gdje posjetitelji mogu dobiti sve informacije koje ih zanimaju. Turistima su također na raspolaganju poznati veliki hoteli: Punta, Olympia i Imperijal, privatni manji hoteli, autokamp te privatni apartmani, brojni kafići, slastičarnice, suvenirnice, trgovine itd.

Plaže su pješčane, šljunkovite i betonske, a protežu se od centra Vodica prema Srimi te na drugu stranu prema Tribunju. Kristalno čisto more i bogata ponuda zabavnih sadržaja uz plažu će vas prikovati da se ne odvajate od Vodica. Noćni život je u Vodicama izuzetno bogat uz razne noćne i disko klubove te kulturne programe I događanja na samoj rivi.

Aktivni odmor

Ako se želite posvetiti i aktivnom odmoru, tu je naravno i ACY marina Vodice koja je nagrađena “Europskom plavom zastavom”, zaštićena sa dva lukobrana, sa 415 vezova. Također možete aktivno vaše vrijeme provesti i na biciklu uz označene biciklističke staze, kao i pod morem baveći se ronjenjem u ronilačkom centru Vodice. A želite li aktivan odmor nabijen adrenalinom, začinjen čarolijom kornatskog arhipelaga, možete se boriti sa najvećim ribama Jadrana u poznatom Big Game Fishingu.

Razgledavanje

Ako ipak volite mirniji odmor, u Vodicama ćete naći mnogo kulturne baštine za razgledavanje. Večernje sate možete ispuniti i u novom vodičkom kulturnom centru sa 262 sjedeća mjesta, koji je klimatiziran, opremljen najsuvremenijim tehničkim pomagalima i koji predstavlja savršeno mjesto za provođenje slobodnog vremena i opuštanje u društvu umjetnosti, zabave i kulture. Svratite u pučku knjižnicu i čitaonicu, te uzmete knjigu po vašem izboru. Sport, plaža  vodičko sunce će vas odmoriti u potpunosti i dopustiti da se prepustite užicima.

Vaš odmor u Vodicama bit će nezaboravan.

Kontakt podaci Rezervacije možete izvršiti na: info@vodice-travel.com Vodice-travel.com Tel: 00385 1 363 5552 00385 1 363 9875

Vodice Travel Member Card

card

Rezervirajte smještaj putem Vodice-travel.com, te iskoristite brojne pogodnosti!

Registracija apartmana Prijavite Vaše apartmane na Vodice-travel.com Prijavi apartman
Besplatno oglašavanje

Oglašavajte svoje apartmane na Vodice-travel.com!

Besplatno oglašavanje