Apartmani Vodice
 
Pretraga smještaja
Od
Do
Odaberite tip smještaja:
Last minute

Izleti - Vodice

Apartmani u Vodicama će vam donijeti totalno drugu perspektivu, ali što je sa izletima oko samog grada Vodice? Izleti će vas zasigurno ostaviti bez daha! Četiri nacionalna parka – Krka, Kornati, Plitvička jezera, Paklenica, najveće jezero u Republici Hrvatskoj, s većim brojem vrsta ptica – Vransko jezero, antički grad Šibenik, rijeka Cetina, Poljoprivredno gospodarstvo Tošić, otok Prvić su mjesta radi kojih ćete poželjeti zauvijek ostati, ili barem se ponovo vratiti, u ovaj prekrasan grad.

nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka se nalazi u neposrednoj blizini Vodica, udaljen svega 25km. Smatra se ponosom ovog predivnog krškog kraja. Odlikuju ga čista rijeka Krka koja teče kroz duboki kanjon dug čak 75km. Udarajući o stijene, rijeka tvori bučne slapove: Bilušića buk, Brljan, Miljacku, Manojlovački slap, Roški slap, Rošnjak i Skradinski buk (najviši pad slapova od oko 50ak metara), koji je ujedno i najveća sedrena barijera na europskom području. Za Krku je bitno spomenuti Franjevački samostan na Visovcu i Manastir Krku. Visovac se nalazi usred proširenja rijeke Krke. U 15. stoljeću su se franjevci nastanili na tom području, bavili se raznim učenjima i sagradili crkvu. Ovaj endemični nacionalni park obiluje florom i faunom kao i prirodnom ljepotom radi koje je i dobio status jednog od najljepših mjesta u Hrvatskoj.

nacionalni park Kornati

Nacionalni park Kornati

Ukoliko dolazite u ovaj kraj, izlet u nacionalni park Kornati je, uz posjet NP Krki, neizbježan. Smješten je oko 25km od Vodica. Zauzima površinu od 220m2 koje sačinjava 89 otočića. Zanimljivo je što preko ¾ ovog nacionalnog parka čini morski arhipelag. Same Kornate smatraju najgušćim arhipelagom na čitavom Sredozemlju. Suhozid je original koji je izgrađen na ovom prostoru, a podrazumijeva zid koji je građen s jedne strane otoka prema drugoj. Visina mu je određena točno da ga ovca nemože preskočiti i prijeći na drugu stranu (odnosno na tuđi pašnjak), a širina da ga vjetar nemože srušiti. Poneki maslinici su obzidani širokim suhozidom, što je također neočekivana pojava. Flora i fauna sadržava 537 biljnih vrsta na kopnu i oko 850 vrsta živih organizama u moru. Smatra se da je ovo područje još nedovoljno istraženo, stoga posjetite ih i pogledajte zašto su još uvijek dovoljno neistraženi.

vransko jezero

Prirodni park Vransko jezero

20km od ovog gradića se nalazi još jedna znamenitost, najveće jezero u čitavoj državi koje čini – Park Prirode Vransko jezero. Vransko jezero krasi 241 vrsta raznih ptica. Ukoliko volite sport, biti ćete oduševljeni! Spoj ugodnog s korisnim će vas dovesti do gotovog savršenstva! Biciklizam, sportski ribolov i jedrenje su samo neki od sportova s kojima se možete baviti za vrijeme izleta na ovo prekrasno jezero. Naime, ono je posebno i po tome što je kriptodepresija od -4m, što znači da je 4 metra ispod razine svjetskog mora. Razlog toga je krško polje koje je ispunjeno vodom. Izlet u ova tri navedena područja je gotovo nužna stvar, jer su to prekrasna mjesta nadohvat ruke za vrijeme vašeg godišnjeg odmora u Vodicama.

Šibenik

Grad Šibenik

Sigurno, uz sam bok ovim predivnim mjestima, pripada i grad sa starom jezgrom – Šibenik. Nalazi se tek 11km od Vodica. Moglo bi se čak reći da su Vodice satelitski grad ovo starog Grada. Nekada je Šibenik bio opasan zidinama sa sjeverne i jugoistočne strane (danas su sačuvani samo dijelovi tih zidina). Čim uđete u grad, na središnjem trgu, Vaš će pogled uhvatiti veliku šibensku katedralu sv. Jakova, specifična po svojoj strukturi koja je sva u kamenu, dok zidove opkružuju kipovi ljudskih glava. Nezaobilazni dio ovog izleta je i posjet zgradi šibenskog kazališta, koja je u 19.stoljeću bila najveća dvorana u Hrvatskoj. Tu su još brojne tvrđave poput tvrđave sv.Ivana, sv.Mihovila, sv.Nikole, Šubićevac, bedemi i kule, brojne crkve i samostani (crkva sv.Barbare, sv. Dominika, sv.Duha, sv.Franje, sv.Ivana, sv.Grgura, sv.Krševana, sv.Martina, Uspenie Bogomatere, Gospe vanka grada te Nova crkva).

Nacionalni park Paklenica

Nacionalni park Paklenica

Nacionalni park Paklenica smješten je u podnožju Velebita, 90km od Vodica. Smatraju ga mnogi najprikrivenijim parkom prirode stoga ga posjećuje i najmanje ljudi, ali reći da se nema što vidjeti u ovoj prekrasnoj prirodnoj raskoši, bi bila laž. Krš i zelenilo odlikuju ovaj predivan prirodni hrvatski rezervat. Sastoji se od Male i Velike Paklenice, njihovih kanjona urezani u podno Velebita. Izleti ovome parku se naročito preporučavaju osobama s problemima u dišnim putevima, astmom ili nekom sličnom bolesti jer je zrak toliko čist da umanjuje i liječi sve dišne bolesti! Ima mnogo pješačkih staza kojima prolazite tokom upoznavanja s ovom netaknutom prirodom.

Nacionalni park Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera se smatra najljepšim hrvatskim draguljem. Smješten je 180km od Vodica, a sačinjavaju ih 16 jezera s brojim prirodnim vrstama (nekim dosad ne viđenim). Prizor je nevjerojatan jer se jezera pretaču iz jednoga u drugo tvoreću jedan kompleks rijetko viđen u svijetu (uspoređuju ljudi Plitvičku ljepotu sa slapovima Niagare).

gospodarstvo Tošić

Rafting na Cetini, otok Prvić i poljoprivredno gospodarstvo Tošić

Rijeka Cetina je još jedna prekrasan doživljaj, naročito ako volite rafting. Rafting na Cetini spada među najboljim u državi. Posjetite tipični dalmatinski otok Prvić, uređen baš onako kako zamišljate dalmatinski kraj. Nekada je mjesto Šepurine brojalo više stanovnika nego li Vodice, no vremenom se sve urbaniziralo. Uz Šepurine na ovom otočiću se nalazi i mjesto Prvić Luka. Za kraj posjetite Tribunj, ribarsko naselje smješteno na zapadnoj strani Vodica, a oko 17h svakoga dana ljubitelji ribe hitaju ne bi li „uhvatili“ komad prave morske ribe. za kraj posjetite poljoprivredno gospodarstvo Tošić i kušajte kvalitetno i aromatično vino. Opustite se uz zalogaj pršuta i uživajte u četima dalmatinske zagore. Vino možete kupiti već pri dolasku u privatni smještaj u Vodicama.

Kontakt podaci Rezervacije možete izvršiti na: info@vodice-travel.com Vodice-travel.com Tel: 00385 1 363 5552 00385 1 363 9875

Vodice Travel Member Card

card

Rezervirajte smještaj putem Vodice-travel.com, te iskoristite brojne pogodnosti!

Registracija apartmana Prijavite Vaše apartmane na Vodice-travel.com Prijavi apartman
Besplatno oglašavanje

Oglašavajte svoje apartmane na Vodice-travel.com!

Besplatno oglašavanje