Apartmani Vodice
 
Pretraga smještaja
Od
Do
Odaberite tip smještaja:
Last minute

Gastronomija

Gastronomska ponuda Hrvatske je uvijek bila vrlo bogata. Od laganih, mediteranskih okusa, pa sve do malo težih kontinentalnih. Riba, meso, maslinovi ulje, bijelo i crno vino, te domaće rakije glavni su specijaliteti dalmatinske kuhinje.

tržnica pijaca Vodice

Pijaca Vodice

Ranim jutrom, svakako posjetite Vodičku pijacu. Tržnica gdje svakodnevno imate izbor sviježeg voća i povrća i ostalih namirnica. Osjetit će te simfoniju sviježih mirisa i zdrave hrane. Kupite namirnice za vaš ručak. Družite se sa lokalnim stanovništvom, cijenkajte se za svoje proizvode. Nakon kupnje običaj je opustiti se i popiti kavu u jednom od obližnjih kafića uz more. Obasjani toplinom sunca osjetite pravu mediteransku atmosferu!

Maslinovo ulje i dalmatinsko vino tipičnu su proizvodi koji se nalaze u skoro svakom dalmatinskom jelu.

Navečer posjetite jedan od lokalnih restorana gdje se nudi obilje jela i pića. Široki izbor ribljih i mesnih restorana.

Tipičan riblji menu:
Za predjelo svakako probajte hladnu salatu od hobotnice ili pak slane inćune.
Riblja juha kao toplo predjelo. Riba sa roštilja kao glavno jelo. Najpoznatije sorte su Kovač, Zubatac, Orada, Grdobina. Kao prilog uzmite blitvu sa krumpirima ili salatu od sviježeg paradajza. Ribu prelite maslinovim uljem i uživajte u savršenstvu okusa.
Sve zalite čašom domaćeg ili bijjelog vina.

janjetina na ražnju

Janjetina na ražnju

Ukoliko preferirate mesni menu krenite sa pršutom i sirom kao hladnim prdjelom. Drniški pršut svijetski je poznati brand. Juha kao toplo predjelo. Za glavno jelo janjetina sa ražnja. Nigdje na svijetu janjetina se ne sprema kao na ovaj način. Također, još jedan specifičan način pripreme jela je peka. Naša preporuka za peku je teletana sa krumpirom.

Za desert nepce zasladite domaćim fritulama ili porcijom sviježeg voća. Tipično voće u dalmaciji su smokve, breskve i marelice.

Za istinski gastronomski doživljaj, posjetite jednu od konoba u vlasništvo domaćih obitelji. Uz živu muziku i veselu atmosferu nahranit ćete i tijelo i dušu!

Par desetaka kilometara izvan grada, u dalmatinskoj zagori, nalaze se neotkriveni dragulji Hrvatske gastronomije. Odite na izlet, posjetite poljoprivredna domaćinstva i kušajte domaće specijalitete.
vino merlot cabernet sauvignon Tošić

Vino i rakija

U tradicionalnom ambijentu probajte domaće vino i rakiju. Najčešće sorte od crnih vina su merlot i cabernet sauvignon, a od bijelih debit. Okusite život dalmatinskih težaka, iskusite život kakav je bio prije 100 ili više godina. Ne kažu bezveze da je dalmatinska zagora nova Toskana.

Kontakt podaci Rezervacije možete izvršiti na: info@vodice-travel.com Vodice-travel.com Tel: 00385 1 363 5552 00385 1 363 9875

Vodice Travel Member Card

card

Rezervirajte smještaj putem Vodice-travel.com, te iskoristite brojne pogodnosti!

Registracija apartmana Prijavite Vaše apartmane na Vodice-travel.com Prijavi apartman
Besplatno oglašavanje

Oglašavajte svoje apartmane na Vodice-travel.com!

Besplatno oglašavanje